December is één van de drukste maanden van het jaar. Er wordt een zakelijk jaar afgesloten, maar we bereiden tegelijkertijd ook het nieuwe kalenderjaar voor. Daarnaast is de maand vaak gevuld met borrels, (extra) vrije dagen en voor u het weet wensen we elkaar weer een heel gelukkig nieuwjaar. Een goede voorbereiding is daarom meer dan het halve werk. Voorkom onnodige kerstpakketstress en begin op tijd, zodat u zich daar in de decembermaand geen zorgen meer over hoeft te maken. Heeft u al aan de kerstgeschenken voor uw personeel gedacht?

Kerstmarkt als kerstgeschenk

De feestmaand december klinkt misschien ver weg, maar voor u het weet staat de kerstboom weer in de kantine. We vieren de feestdagen dit jaar wellicht anders dan we gewend zijn en de toekomst kunnen we helaas niet voorspellen, maar wat we wél weten is dat we iedereen veilig kunnen verwelkomen op onze kerstmarkten! De Kerstmarktspecialist biedt uw medewerkers namelijk altijd 100% belevingsgarantie, waarbij we rekening houden met alle richtlijnen van het RIVM.

100% beleving, óók op anderhalvemeter afstand

De Kerstmarktspecialist biedt uw medewerkers een unieke beleving. Hoe? Medewerkers stellen zelf hun kerstpakket samen, waarbij wij tegelijkertijd verbinding en saamhorigheid creëren. Ingrediënten die tijdens de anderhalvemetersamenleving nog belangrijker zijn. Ook is het voor u als werkgever mogelijk om het kerstpakket deels zelf samen te stellen. Uw medewerkers vullen vervolgens het kerstpakket – middels een zelf uit te kiezen kerstgeschenk van de kerstmarkt – verder aan. Op deze manier is er beleving voor iedereen, gaan uw medewerkers naar huis met een prachtig kerstpakket én sluit u samen het jaar op een onvergetelijke manier af.

Rijdende Kerstmarkt & Pop-up Kerstmarkt

Wilt u ook goed voorbereid het jaar afsluiten én uw medewerkers een onvergetelijke kerstbeleving geven? Wilt u last-minute-kerspakketstress voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien om uw medewerkers met een origineel kerstgeschenk te verrassen!

Sinds de uitbraak van het coronavirus werkt het overgrote deel van Nederland thuis en volgens de Volkskrant houdt deze trend aan. Thuiswerken heeft tenslotte ook voordelen. Zo zijn werknemers flexibeler, productiever en is het goed voor de balans tussen werk en privé. Ook scheelt thuiswerken reistijd en is het daarmee beter voor het milieu. Maar er zijn ook nadelen: werknemers missen collega’s en kunnen zich zelfs eenzaam gaan voelen.

Maak daarom van uw kantoor een ontmoetingsplek. Een plek waar werknemers samen brainstormen, creatieve processen in gang zetten en samenwerken. En over vier maanden begint de feestmaand december, dé ideale gelegenheid om uw werknemers samen te brengen voor een ontspannen en gezellig samenzijn op kantoor. Hoe? Lees daar meer over in ons blog.

Thuiswerken is het nieuwe werken

68% van de werknemers die thuiswerken in verband met het coronavirus zijn van plan om dit door te zetten. De redenen hiervoor zijn: hogere productiviteit, meer vrijheid en meer flexibiliteit. Hierdoor hebben werknemers meer tijd voor hun gezin, zijn ze vaker in staat om te sporten en kunnen ze meer aandacht geven aan koken. Op deze manier neemt de welzijn en gezondheid van uw werknemers toe en dat is positief voor zowel u als voor uw werknemers.

Functie van het kantoor verandert

Doordat steeds meer mensen thuiswerken, verandert de functie van het kantoor. Deze gaat steeds meer dienen als ontmoetingsplek. En dat is belangrijk! Want uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank blijkt dat 59% van de werknemers hun collega’s mist na twee maanden niet op kantoor zijn geweest. 13% van de ondervraagden voelen zelfs een zekere vorm van eenzaamheid.

Bewogen jaar belonen

Kortom, het coronavirus heeft de arbeidsmarkt goed door elkaar geschud. Uw werknemers hebben zich onverwachts moeten aanpassen, nieuwe manieren van werken ontdekt en elkaar toch ook wel gemist. Kies daarom dit jaar voor een originele manier om uw collega’s te bedanken en verras ze met een kerstmarkt. Hoe dat precies werkt? De speciale kerstmarkt, inclusief foodtrucks, komt naar u toe en vervolgens kunnen uw werknemers op een veilige manier (*gedeeltelijk) hun eigen kerstpakket bij elkaar shoppen én bijpraten over het meest hectische jaar sinds tijden. Meer informatie? Wij vertellen het u graag.

*Al klinkt december nog ver weg, de anderhalvemetersamenleving is wellicht tegen die tijd nog van kracht. Uiteraard hopen wij iedereen veilig te verwelkomen op onze Kerstmarkten, maar mocht het noodzakelijk zijn, dan bieden wij u een originele beleving, rekening houdende met alle richtlijnen van het RIVM. Op deze manier bieden wij u én uw medewerkers toch 100% belevingsgarantie! Eén van de opties is bijvoorbeeld dat u voor een deel het kerstpakket samenstelt en uw medewerkers het middels een zelf uit te kiezen kerstgeschenk van de kerstmarkt hun pakket verder vullen. Op deze manier is er beleving voor iedereen, gaan uw medewerkers naar huis met een duurzaam kerstpakket en sluit u samen het jaar op een onvergetelijke manier af.

De kerstviering heeft Sinterklaas ruim ingehaald. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 42% van de Nederlanders Sinterklaas met cadeaus viert, tegenover 53% die kerst met cadeaus viert. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat ruim 80% van de Nederlanders sowieso íets aan kerst doet. In lijn met deze trends groeit ook de populariteit van kerstpakketten. Een extra manier voor werkgevers om waardering te tonen aan medewerkers. Maar om niet in herhaling te vallen met weer een themadoos gevuld door de groothandel en u de kans te geven uw medewerkers écht te verrassen, zetten we de drie grootste kerstpakkettentrends van 2020 op een rij:

1. Speciaal uitreikmoment kerstpakketten

De tijd dat uw naam door de secretaresse werd afgestreept en u een pakket van de stapel kon pakken is voorbij. Steeds meer bedrijven pakken het uitreiken van een kerstpakket anders aan. Een speciaal uitreikmoment draagt namelijk bij aan de beleving, de manier waarop je waardering aan medewerkers toont. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal event, een kerstmarkt op kantoor of een goed aangeklede borrel.

2. Persoonlijke & duurzame kerstpakketten

Een algemeen kerstpakket voor iedereen of simpelweg een bon geven zien we steeds minder. Anno 2020 draait het allemaal om persoonlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een pakket voor vrouwen en een andere variatie voor mannen. En persoonlijk sluit goed aan op het thema duurzaam. Naast dat u steeds vaker kunt kiezen voor fairtrade producten, is de kans veel groter dat een persoonlijk pakket echt gebruikt wordt door de medewerker en op deze manier ook duurzaam.

3. Augmented reality

Ieder jaar wordt er wel wat nieuws bedacht en dit jaar gaat ‘augmented reality’ de kerstpakketten van Nederland veroveren. Producten krijgen bijvoorbeeld speciale labels of verpakkingen die u vervolgens scant met een mobiele telefoon. En dan kan er van alles gebeuren… Een kok die uitlegt hoe u een product kunt gebruiken of een waar kerstdorp dat tot leven komt. Met de technologieën van vandaag is (bijna) alles mogelijk!

Kersttrends 2020

Wilt u naast uw personeel verrassen met een origineel kerstpakket ook uw kantoor decoreren volgens de laatste kersttrends? Dat kan (en vinden wij leuk!). We hebben speciaal voor u zeven trends verzameld:
1. Mountain Lodge – Warm winters
2. Nature’s Gift – Romantisch landelijk
3. Wonderful Time – Cozy & traditioneel
4. Christmas Eve – Kerst op een Frans wijnlandgoed
5. Wild Glam – Dierenprintjes & warmte
6. Pink Forest – Sprookje in het bos
7. Under the Stars – Loft by night
Er kan dus veel als het om kerst gaat. Welke trend is uw favoriet?

Groot, groter, grootst

Wat we ook veel zien is dat kerstpakketten groter en duurder worden, maar waarderen uw medewerkers dat ook? Of zitten ze opgescheept met een heleboel houdbaar eten die uiteindelijk over datum raken in de voorraadkast en een contactgril die verstoft in de gangkast? Zonde, want het kan ook anders. U kunt bijvoorbeeld uw medewerkers zelf hun kerstpakket samen laten stellen en tegelijkertijd verbinding en saamhorigheid creëren. Hoe? We vertellen het graag!

Vraag een offerte aan!