Van allereerste idee tot werkelijkheid; het toegewijde team van Personal Care concepts (PCC) werkt continu samen met haar klanten aan de concept- en productontwikkeling van toonaangevende huid- en haarverzorgingsproducten. Het doel? Samen de beste producten op de markt brengen. Zeventig medewerkers zetten zich dagelijks in om deze ambitie waar te maken. Reden genoeg dus om hen tijdens de feestdagen eens flink in de watten te leggen! Hiervoor schakelde PCC in 2020 de hulp in van de Kerstmarktspecialist. In dit interview vertelt Facilitair Coördinator Chantal Verheijden er alles over.

Voor iedere situatie een passende oplossing

We wilden een keer iets anders dan een traditioneel kerstpakket. We wilde het voorgaande jaar de Rijdende Kerstmarkt al boeken, maar toen waren we te laat. En door de coronacrisis wisten we dat een event met foodtrucks en muziek er niet in zou zitten, vertelt Chantal. Daarom was het fijn dat De Kerstmarktspecialist voor ieder type lockdown een passend concept had uitgewerkt. Overal was over nagedacht, van de aankleding en het grote assortiment aan geschenken tot het meedenken over tijdssloten en het aanbieden van desinfectiematerialen tijdens de markt. Deze duidelijkheid vooraf heeft ons over de streep getrokken om voor De Kerstmarktspecialist te kiezen.

Een kerstbeleving om niet snel te vergeten

De dag zelf was een bijzondere beleving, vertelt Chantal enthousiast verder. Door de coronamaatregelen hadden de medewerkers niet meer verwacht dat we iets konden organiseren. Dus toen de Rijdende Kerstmarkt het terrein op kwam rijden, was iedereen super verrast. Mascotte Santa verwelkomde iedereen en er was een rode loper, muziek, kerstversiering en er hingen lampjes. In kleine groepjes en in tijdssloten konden we binnen in de kersttruck ons eigen kerstgeschenk samenstellen. Dit maakte het toch een bijzonder event. De medewerkers van De Kerstmarktspecialist die bij het event aanwezig waren, waren behulpzaam en zorgden ervoor dat onze medewerkers een leuke middag hadden.

De Rijdende Kerstmarkt: een echte aanrader!

“Wil je een keer iets anders? Dan is de Kerstmarktspecialist een echte aanrader!”, besluit Chantal. We zouden de Kerstmarktspecialist zeker nog een keer boeken. Door de kerstmarkt krijgen medewerkers de vrijheid om naar eigen wens een kerstpakket samen te stellen. Met een standaard kerstpakket kan je nooit iedereen tevredenstellen, want elke medewerker heeft andere wensen. Nu iedereen blij! Het team op locatie was open, gezellig en erg behulpzaam. Wij raden De Kerstmarktspecialist zeker aan, vooral aan de bedrijven die iets anders willen met kerst dan het cadeau doen van een standaard kerstpakket of een cadeaukaart.

Benieuwd wat De Kerstmarktspecialist voor uw organisatie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Santa weet het zeker: hij wil op meer momenten in het jaar geschenken uitdelen. Niet alleen met Kerst, maar ook in de rest van het jaar. Daarom heeft hij een winactie in het leven geroepen. Regelmatig deelt hij een geschenk uit aan de beste, grappigste, liefste en meest gewaardeerde collega die er maar bestaat! Gekozen door jullie, volgers van De Kerstmarktspecialist

Heeft u zo’n collega die een mooi geschenk uit het assortiment van De Kerstmarktspecialist verdient? Tag diegene op één van onze social kanalen en laat weten waarom hij of zij het verdient. Santa kiest vervolgens een gelukkige winnaar uit.

Spelregels

  1. Houd onze social kanalen op Facebook, LinkedIn en Instagram in de gaten voor de post over de winactie.
  2. Tag uw favoriete collega onder de winactie-post en vertel waarom deze collega een mooi geschenk uit het ruime assortiment van De Kerstmarktspecialist verdient.
  3. Van alle inzendingen die zijn ingestuurd, kiest Santa één collega uit.
  4. Santa komt het geschenk persoonlijk bij de winnaar langsbrengen. Heeft uw favoriete collega niet gewonnen? Binnenkort is er weer een winactie.

Waardering: toont u het vaak richting uw medewerkers, klanten en leveranciers? Of wordt het, net als bij zoveel organisaties, beperkt tot een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de kerstperiode? Wij, van de Kerstmarktspecialist, zijn van mening dat u het tonen en uitspreken van waardering niet moet beperken tot de feestdagen. Er is namelijk elke dag wel een reden om uw blijk van waardering te tonen aan uw personeel. Of om een mooi compliment te geven. Wedden dat ze het waarderen?!

Waarom is waardering zo belangrijk

Het gevoel van gezien te worden, waardering en begrip te krijgen is één van onze basisbehoeftes. Ook blijkt dat medewerkers die regelmatig erkenning en waardering ontvangen van hun direct leidinggevende beter gaan presteren. Hun productiviteit verhoogd, ze zijn gemotiveerder en meer betrokken bij de organisatie en willen langer bij de organisatie blijven. Het geven van waardering is een van de belangrijkste managementtechnieken die u in kunt zetten. Toch wordt het nog te weinig gedaan. Terwijl het helemaal niet veel geld of tijd hoeft te kosten. Een compliment is immers gratis en zo gemaakt. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door.

Geen idee hoe en wanneer u dit moet doen? De Kerstmarktspecialist deelt vijf tips.

1. Waardering betekent: op waarde schatten

Waardering heeft in eerste instantie niets met geld te maken. Waarderen betekent vooral uw medewerkers ‘op waarde schatten’. Neem uw medewerkers serieus, herken en erken hun kwaliteiten en bied ze de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Geef medewerkers verantwoordelijkheden die passen bij hun kennis en kunde, die bijdragen aan de resultaten van de organisatie. En betrek ze bij uw bedrijf of bepaalde beslissingen die gemaakt moeten worden. Dit alles zorgt voor blije, betrokken en productievere medewerkers.

2. Haak in op ‘de dag van…’-momenten

Blue Monday, (eet geen) dierendag, Internationale vrouwendag, Leave the Office Early Day, Pasen, secretaressedag: er zijn super veel momenten waarop u kunt inhaken als het gaat om het tonen van uw waardering. Stel bijvoorbeeld een leuk geschenk samen om uw secretaresses in het zonnetje te zetten op secretaressedag (15 april). Of geef uw medewerkers een thuiswerkpakket op de Dag van de Thuiswerker (16 maart) of op Leave the Office Early Day (2 juni). Bijvoorbeeld een pakket met kantoorartikelen en lekkere versnaperingen voor de online vrijmibo. Inspiratie nodig? Kijk eens op De Relatieshop.

3. Maak het persoonlijk

De ene medewerker is de andere niet. Zorg daarom voor een vorm van waardering die past bij de interesses en drijfveren van de medewerker die u in het zonnetje wilt zetten. Bij de één past een ingesproken videoboodschap waarin de manager zijn of haar waardering uitspreekt. Terwijl de ander veel blijer wordt van een geschenkset. Op De Relatieshop kunt u zelf geschenksets samenstellen die passen bij de interesses van uw medewerkers. Succes gegarandeerd!

4. Wees oprecht

Misschien wel de belangrijkste tip: wees oprecht. Zorg dat het compliment dat u geeft gemeend is. Geef dus geen compliment wat tegen iedere medewerker gezegd kan worden. Leg bijvoorbeeld uit waarom een medewerker dat ene project zo goed heeft opgepakt. Dit kan tijdens een wandeling, telefoongesprek, videoboodschap of een persoonlijk, handgeschreven kaartje. Dit soort complimenten zijn oprecht en maken juist het verschil.

5. Stel een relatiegeschenk samen

Relatiegeschenken zijn goed in te zetten om de relatie met medewerkers en bestaande klanten te behouden en te versterken. Onze dochteronderneming De Relatieshop biedt producten van populaire merken aan, zoals Rituals, Rivièra Maison en Princess om uw waardering naar medewerkers te tonen en uw zakelijke relaties te onderhouden! Deze geschenken kunnen zich onderscheiden in pakketten, losse geschenken en duo deals. Zo creëert u samen met ons voor ieder moment een passend geschenk.

Benieuwd wat de Kerstmarktspecialist voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien om uw medewerkers met een origineel en persoonlijk geschenk te verrassen. Het hele jaar door.

December is één van de drukste maanden van het jaar. Er wordt een zakelijk jaar afgesloten, maar we bereiden tegelijkertijd ook het nieuwe kalenderjaar voor. Daarnaast is de maand vaak gevuld met borrels, (extra) vrije dagen en voor u het weet wensen we elkaar weer een heel gelukkig nieuwjaar. Een goede voorbereiding is daarom meer dan het halve werk. Voorkom onnodige kerstpakketstress en begin op tijd, zodat u zich daar in de decembermaand geen zorgen meer over hoeft te maken. Heeft u al aan de kerstgeschenken voor uw personeel gedacht?

Kerstmarkt als kerstgeschenk

De feestmaand december klinkt misschien ver weg, maar voor u het weet staat de kerstboom weer in de kantine. We vieren de feestdagen dit jaar wellicht anders dan we gewend zijn en de toekomst kunnen we helaas niet voorspellen, maar wat we wél weten is dat we iedereen veilig kunnen verwelkomen op onze kerstmarkten! De Kerstmarktspecialist biedt uw medewerkers namelijk altijd 100% belevingsgarantie, waarbij we rekening houden met alle richtlijnen van het RIVM.

100% beleving, óók op anderhalvemeter afstand

De Kerstmarktspecialist biedt uw medewerkers een unieke beleving. Hoe? Medewerkers stellen zelf hun kerstpakket samen, waarbij wij tegelijkertijd verbinding en saamhorigheid creëren. Ingrediënten die tijdens de anderhalvemetersamenleving nog belangrijker zijn. Ook is het voor u als werkgever mogelijk om het kerstpakket deels zelf samen te stellen. Uw medewerkers vullen vervolgens het kerstpakket – middels een zelf uit te kiezen kerstgeschenk van de kerstmarkt – verder aan. Op deze manier is er beleving voor iedereen, gaan uw medewerkers naar huis met een prachtig kerstpakket én sluit u samen het jaar op een onvergetelijke manier af.

Rijdende Kerstmarkt & Pop-up Kerstmarkt

Wilt u ook goed voorbereid het jaar afsluiten én uw medewerkers een onvergetelijke kerstbeleving geven? Wilt u last-minute-kerspakketstress voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien om uw medewerkers met een origineel kerstgeschenk te verrassen!

Sinds de uitbraak van het coronavirus werkt het overgrote deel van Nederland thuis en volgens de Volkskrant houdt deze trend aan. Thuiswerken heeft tenslotte ook voordelen. Zo zijn werknemers flexibeler, productiever en is het goed voor de balans tussen werk en privé. Ook scheelt thuiswerken reistijd en is het daarmee beter voor het milieu. Maar er zijn ook nadelen: werknemers missen collega’s en kunnen zich zelfs eenzaam gaan voelen.

Maak daarom van uw kantoor een ontmoetingsplek. Een plek waar werknemers samen brainstormen, creatieve processen in gang zetten en samenwerken. En over vier maanden begint de feestmaand december, dé ideale gelegenheid om uw werknemers samen te brengen voor een ontspannen en gezellig samenzijn op kantoor. Hoe? Lees daar meer over in ons blog.

Thuiswerken is het nieuwe werken

68% van de werknemers die thuiswerken in verband met het coronavirus zijn van plan om dit door te zetten. De redenen hiervoor zijn: hogere productiviteit, meer vrijheid en meer flexibiliteit. Hierdoor hebben werknemers meer tijd voor hun gezin, zijn ze vaker in staat om te sporten en kunnen ze meer aandacht geven aan koken. Op deze manier neemt de welzijn en gezondheid van uw werknemers toe en dat is positief voor zowel u als voor uw werknemers.

Functie van het kantoor verandert

Doordat steeds meer mensen thuiswerken, verandert de functie van het kantoor. Deze gaat steeds meer dienen als ontmoetingsplek. En dat is belangrijk! Want uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank blijkt dat 59% van de werknemers hun collega’s mist na twee maanden niet op kantoor zijn geweest. 13% van de ondervraagden voelen zelfs een zekere vorm van eenzaamheid.

Bewogen jaar belonen

Kortom, het coronavirus heeft de arbeidsmarkt goed door elkaar geschud. Uw werknemers hebben zich onverwachts moeten aanpassen, nieuwe manieren van werken ontdekt en elkaar toch ook wel gemist. Kies daarom dit jaar voor een originele manier om uw collega’s te bedanken en verras ze met een kerstmarkt. Hoe dat precies werkt? De speciale kerstmarkt, inclusief foodtrucks, komt naar u toe en vervolgens kunnen uw werknemers op een veilige manier (*gedeeltelijk) hun eigen kerstgeschenk bij elkaar shoppen én bijpraten over het meest hectische jaar sinds tijden. Meer informatie? Wij vertellen het u graag.

*Al klinkt december nog ver weg, de anderhalvemetersamenleving is wellicht tegen die tijd nog van kracht. Uiteraard hopen wij iedereen veilig te verwelkomen op onze Kerstmarkten, maar mocht het noodzakelijk zijn, dan bieden wij u een originele beleving, rekening houdende met alle richtlijnen van het RIVM. Op deze manier bieden wij u én uw medewerkers toch 100% belevingsgarantie! Eén van de opties is bijvoorbeeld dat u voor een deel het kerstgeschenk samenstelt en uw medewerkers het middels een zelf uit te kiezen kerstgeschenk van de kerstmarkt hun pakket verder vullen. Op deze manier is er beleving voor iedereen, gaan uw medewerkers naar huis met een duurzaam kerstgeschenk en sluit u samen het jaar op een onvergetelijke manier af.

De kerstviering heeft Sinterklaas ruim ingehaald. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 42% van de Nederlanders Sinterklaas met cadeaus viert, tegenover 53% die kerst met cadeaus viert. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat ruim 80% van de Nederlanders sowieso íets aan kerst doet. In lijn met deze trends groeit ook de populariteit van kerstgeschenken. Een extra manier voor werkgevers om waardering te tonen aan medewerkers. Maar om niet in herhaling te vallen met weer een themadoos gevuld door de groothandel en u de kans te geven uw medewerkers écht te verrassen, zetten we de drie grootste kerstgeschenkentrends van 2020 op een rij:

1. Speciaal uitreikmoment kerstgeschenken

De tijd dat uw naam door de secretaresse werd afgestreept en u een pakket van de stapel kon pakken is voorbij. Steeds meer bedrijven pakken het uitreiken van een kerstgeschenk anders aan. Een speciaal uitreikmoment draagt namelijk bij aan de beleving, de manier waarop je waardering aan medewerkers toont. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal event, een kerstmarkt op kantoor of een goed aangeklede borrel.

2. Persoonlijke & duurzame kerstgeschenken

Een algemeen kerstgeschenk voor iedereen of simpelweg een bon geven zien we steeds minder. Anno 2020 draait het allemaal om persoonlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een pakket voor vrouwen en een andere variatie voor mannen. En persoonlijk sluit goed aan op het thema duurzaam. Naast dat u steeds vaker kunt kiezen voor fairtrade producten, is de kans veel groter dat een persoonlijk pakket echt gebruikt wordt door de medewerker en op deze manier ook duurzaam.

3. Augmented reality

Ieder jaar wordt er wel wat nieuws bedacht en dit jaar gaat ‘augmented reality’ de kerstgeschenken van Nederland veroveren. Producten krijgen bijvoorbeeld speciale labels of verpakkingen die u vervolgens scant met een mobiele telefoon. En dan kan er van alles gebeuren… Een kok die uitlegt hoe u een product kunt gebruiken of een waar kerstdorp dat tot leven komt. Met de technologieën van vandaag is (bijna) alles mogelijk!

Kersttrends 2020

Wilt u naast uw personeel verrassen met een origineel kerstgeschenk ook uw kantoor decoreren volgens de laatste kersttrends? Dat kan (en vinden wij leuk!). We hebben speciaal voor u zeven trends verzameld:
1. Mountain Lodge – Warm winters
2. Nature’s Gift – Romantisch landelijk
3. Wonderful Time – Cozy & traditioneel
4. Christmas Eve – Kerst op een Frans wijnlandgoed
5. Wild Glam – Dierenprintjes & warmte
6. Pink Forest – Sprookje in het bos
7. Under the Stars – Loft by night
Er kan dus veel als het om kerst gaat. Welke trend is uw favoriet?

Groot, groter, grootst

Wat we ook veel zien is dat kerstgeschenk groter en duurder worden, maar waarderen uw medewerkers dat ook? Of zitten ze opgescheept met een heleboel houdbaar eten die uiteindelijk over datum raken in de voorraadkast en een contactgril die verstoft in de gangkast? Zonde, want het kan ook anders. U kunt bijvoorbeeld uw medewerkers zelf hun kerstgeschenk samen laten stellen en tegelijkertijd verbinding en saamhorigheid creëren. Hoe? We vertellen het graag!

Vraag een offerte aan!